Sprekers 2019

 

Keynote spreker: Wijnand de Groot,  Vice President Digital Marketing & Sales KLM.

  • Wijnand de Groot is verantwoordelijk voor digital marketing, online sales en social media voor KLM wereldwijd. Hij heeft brede commerciële ervaring vanuit verschillende rollen bij KLM, waaronder marketing in binnen- en buitenland, sales, customer service en digital. In zijn huidige functie helpt hij zijn team digitale services te ontwikkelen om reizigers een nog betere ervaring te bieden en om waarde gedreven groei te bewerkstelligen: persoonlijk, relevant en data-gedreven. Expertise in travel en logistiek, digitale ontwikkeling, transformatie, marketing en strategie.
  • Lees het uitgebreide interview met Wijnand in Luchtvaartnieuws Magazine van augustus 2019 (zie pag 16-19)

Keynote spreker- Onno Doves, Travel & Transportation bij IBM

Het onderwerp van deze keynote sessie is Mobility as a Service. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en 7 regio’s investeren 20 miljoen voor diverse proefprojecten waarbij de mobiliteit van de reiziger centraal staat. IBM is een belangrijke stakeholder in dit project waarover rechtstreeks met de minister wordt overlegd. Onno gaat in op de achtergronden en de status van de ontwikkelingen.

Onno Doves is verantwoordelijk voor business development en project delivery in de Travel & Transportation industry van IBM services. In die hoedanigheid ondersteunt hij klanten om de juiste zakelijke beslissingen te nemen met betrekking tot de relevante thema’s in de industry. Betrokken bij de recente wereldwijde blockchain, AI en IoT initiatieven en binnen IBM Nederland de trekker van de MaaS initiatieven.

Keynote spreker:  Gwellyn Daandels, Head of AI & Analytics bij Cognizant.

De titel van zijn keynote ‘How to compete with the new kids on the block in the age of artificial intelligence?’

Het merendeel van de disrupties en transformaties in de reisindustrie zijn afkomstig van nieuwe bedrijven zoals Expedia, RyanAir en Easyjet, Airbnb en Booking.com, gebruikmakend van de kracht van online, data en AI, om nieuwe klanten te bereiken, gepersonaliseerde services mogelijk te maken en het leveren van een superieure klant- en reizigerservaring. En ook in de wereld van mobiliteit is er veel disruptie. De gevestigde orde probeert hardnekkig  deze nieuwkomers te bestrijden met geoptimaliseerde versies van hun bestaande bedrijfsmodellen. Nu een tsunami van startups ook de wereld van business travel en mobiliteit raakt, rijst de vraag wat de toekomst  van professionals in deze sectoren zal zijn? Blijven ze een rol spelen of worden ze door kunstmatige intelligentie overbodig gemaakt?

Gwellyn Daandels is specialist op het gebied van data en analytics  met meer dan 25 jaar ervaring in diverse industrieën. Na zijn eigen internetbureau te zijn gestart, heeft hij onder meer gewerkt bij The Swatch Group, IBM, en is hij momenteel Head of AI en Analytics bij Cognizant. In die rol adviseren hij en zijn teams veel klanten over de game changing impact die data en AI hebben op hun bedrijfsmodellen en bedrijfsactiviteiten en hoe ze dit succesvol kunnen inzetten. Hij heeft een passie voor innovatie, houdt van het kijken naar, beoefenen van sporten en het coachen en is een frequente reiziger.

Lees het interview met Gwellyn in het Luchtvaartnieuws Magazine van juli 2019 

Joost Hasperhoven – Dagvoorzitter

Joost Hasperhoven is voor de derde maal de dagvoorzitter van de Business Travel & Mobility Conference. Joost heeft een lange geschiedenis in de reiswereld en is op dit moment, onder meer, bestuurslid van de Board of Airlines Representatives In the Netherlands (BARIN).

Frank Oostdam – Avondvoorzitter

Tijdens het Award diner worden de winnaars van de diverse awards bekend gemaakt. Vakkundig en onderhoudend aan elkaar gepraat door Frank Oostdam, directeur van de ANVR.

Ad Imhoff – Awise: Ronde tafel sessie Corporate Travel Professional

Ad Imhoff nodigt collega Travel Professionals uit voor een (besloten) bijeenkomst om de gelegenheid te geven met elkaar in gesprek te gaan om echt inhoudelijk te discussiëren over de belangrijkste thema’s die hen bezighouden. Toegang tot deze sessie is uitsluitend voor Corporate Travel Managers/Buyers op uitnodiging en inschrijving vooraf is vereist.

Ad Imhoff is onafhankelijk professional op het gebied van zakenreizen. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar tientallen organisaties ondersteund bij het inrichten en inkopen van hun zakenreisprogramma’s. Ad heeft een uitgebreide ervaring in inkoop van mobilitieitsprogramma’s en expense management en was Travel manager bij o.a. AT&T, Cargill en het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Willem Melis – B2B Manager Thalys International

Hij verzorgt de eerste Kennissessie van de dag ‘Hoe kun je sturen op duurzaamheid in reizen en mobiliteit?

Ans Oosterman – Global Travel Manager Nutreco

Ans verzorgt een Kennissessie ‘Duty of Care, wat is het en de do’s & do’nts’ en andere vragen die jullie hebben. Deze sessie is gericht op management ondersteuners & corporate travel bookers. Ans Oosterman is een ervaren Corporate Travel & Mobility Professional met veel kennis van de reisbranche. In 2016 is Ans, als eerste in Nederland, uitgeroepen tot Coporate Travel Professional of the Year.

Birgit Roeterdink – Global Travel Manager Lumileds & Lonneke de Kort- CEO Bookdifferent

Birgit en Lonneke verzorgen samen een kennissessie gericht op management ondersteuners & corporate travel bookers met als onderwerp:  ‘Hotels boeken voor zakenreizen’ Dat kan op diverse manieren en via verschillende systemen, maar hoe hou je overzicht en wat zijn de pro’s en con’s van de opties?

Birgit heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in Strategic Meetings & Travel Management.
Ze heeft verschillende functies bekleed binnen bedrijven zoals Merck, Teva Pharmaceuticals en op dit moment Lumileds. Wereldwijde en regionale verantwoordelijkheid voor meetings, travel en creditcards.
In deze rol richt ze zich op het definiëren van categoriestrategieën, het onderhandelen van contracten en de implementatie van TMC, Air, Hotel, Card and Meeting-programma’s op lokaal, regionaal en mondiaal niveau, waarbij besparingen en optimalisaties werden gerealiseerd die in lijn waren met de algemene bedrijfsdoelen.
Door de jaren heen heeft ze bijgedragen aan branche gerelateerde associations en was spreker op verschillende forums en evenementen in de Travel, Card & Meetings Industry.

Lonneke is CEO van BookDifferent.com, een innovatieve hotelbookingsite met een missie. Het doel van social enterprise BookDifferent is om de toeristische sector te verduurzamen door consumenten en bedrijven te motiveren groene hotels te boeken en in groene bestemmingen te verblijven. Daarnaast draagt BookDifferent.com bij aan de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van reisbestemmingen door haar omzet te delen met organisaties die aldaar het verschil kunnen maken.

Powered by Luchtvaartnieuws 


 

Powered by Zakennieuws