Programma BTMC  22-11-2021

    Thema: Back on Track?  
    Kernwoorden: Omdenken, disruptie, innovatie, duurzaamheid
     
    Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Van Tot  
10.00 11.30 Besloten bijeenkomst Travel managers/buyers (op uitnodiging) o.l.v. Marijke Poppink en Ad Imhoff
10.30 19.00 Beursvloer met stands en product presentaties (doorlopend)
11.00 11.10 Opening
11.10 11.25 Omdenken in mobiliteit door veranderende behoeften. Caroline Simmerman, Karhoo.
    Mobility as a Service (MaaS), is dat het nieuwe ‘rijden’? Wat betekent dit voor de huidige distributievormen en contracten? Zijn mobiliteitsbudgetten in opmars? Hoe passen alle verschillende vormen van mobiliteit in elkaar? Gaan initiatieven met deelscooters en deelauto’s een rol spelen? En wat kunnen we verwachten van de zakelijke markt? Veel vragen dus, die in deze sessie worden beantwoord.
11.30 11.50 Disruptie in de zakenreis industrie- Jeroen van Velzen, CEO & Co-founder at Roadmap™, Roadmap-Emburse
     Jeroen van Velzen geeft zijn visie op de zakelijke reisindustrie en hoe Roadmap de reiswereld opschudt en dwingt tot innovatie.
12.30 13.30 Sponsoren lunch (op uitnodiging)
13.30 14.00 KEYNOTE: ‘De Toekomst van het (zakelijk) reizen’- door Rogier Lieshout, Independent aviation economist, van 2004 tot 1 jul 2021 hoofd luchtvaart SEO Economisch Onderzoek
   

Het verleden heeft aangetoond dat externe schokken – zoals oorlogen, recessies en pandemieën – aanjagers zijn voor innovatie en digitalisering. Na de uitbraak van het coronavirus werden we van de een op de andere dag gedwongen thuis te werken. Fysieke afspraken werden vervangen door virtuele afspraken en de zakelijke reiswereld kwam bijna volledig tot stilstand. Na 1,5 jaar zijn we vertrouwd geraakt met video conferencing. Tegelijkertijd kijken we uit naar het moment dat we weer veilig op reis kunnen. Keren we op termijn weer terug naar ons oude reisgedrag of moeten we rekening houden met structurele veranderingen? En welke gevolgen heeft de pandemie op de kosten van zakenreizen en verduurzaming?

14.30  14.50  Omdenken: CO2 gebruiken als luchtvaartbrandstof? Jef de Vries en Oskar Meijerink, SkyNRG
    Dat lijkt onwerkelijk, maar SkyNRG is hier daadwerkelijk mee aan de slag. “Power-to-Liquids” is een technologie om duurzame luchtvaart brandstof (ook wel “SAF”) te maken uit groene waterstof en CO2 afgevangen uit de lucht. Wat betekent dit voor de verduurzaming van de luchtvaart?
14.55 15.15 Duurzaamheid en de impact op mobiliteit bij PwC – Maarten Dansen, Program manager Operations – Corporate Sustainability
    PwC Nederland zet vol in op duurzaamheid en voert dit door in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Ze gaan hier heel ver in en de ambitie is om Net Zero en volledig circulair in 2030 te zijn. Hoe pakken ze dit aan en wat zijn de lessons learned?
15.45 16.00 Future vision: holografisch vergaderen? – Remco de Kramer, Microsoft
    Hoe gaat vergaderen en samenwerken in de toekomst verlopen? Holografisch wellicht? Het duurt nog wel even voordat dit op grote schaal toegepast kan worden. Met de huidige technieken en platformen kan ook al veel meer dan wordt gebruikt. Hybride werken waarbij werk op kantoor wordt gecombineerd met werk vanuit huis wordt weliswaar volop toegepast, maar is verre van optimaal. Er moeten én kunnen flinke stappen worden gezet om écht hybride samen te werken of om zowel fysiek als op afstand samen deel te nemen aan vergaderingen en evenementen, ongeacht de locatie. Dat kan ook zonder holografie. De mogelijkheden zijn er, nu de toepassing ervan nog.
16.00 16.30 Omdenken: Interactieve paneldiscussie met CitizenM, IWG (Regus) en Microsoft.
    Er is – getriggerd door de pandemie en de technologische ontwikkelingen- een beweging gaande in de hotelwereld om zich breder te richten dan op het verkopen van hotelovernachtingen en (semi-digitale) vergaderarrangementen. Er is een shift gaande naar een multifunctionele en hybride hotel, vergader & werk omgeving. Er wordt nadruk gelegd op meerdere gebruiksplekken binnen een hotel. Dit biedt mogelijkheden voor bedrijven om kantoorruimtes te verminderen of af te schaffen. Waarbij werken, ontmoeten en (hybride) vergaderen niet op kantoor maar bij dergelijke multifunctionele hotels plaatsvinden. Hierdoor ontstaan andere verdienmodellen en hybride office modellen. Wat betekent dit voor o.a. contractafspraken?
17.00 17.30 KEYNOTE – Bas Gerressen, directeur KLM Nederland (Details volgen)
17.30 18.00 Award uitreiking Corporate Travel Professional of the Year 2021 | Gesponsord door MobileXpense
18.00 19.00 Netwerkborrel  | Gesponsord door Transvision

Meer informatie over de Keynote Speakers  en Sprekers-Sessie

Powered by Luchtvaartnieuws 


 

Powered by Zakennieuws