Programma BTMC  23-03-2022

    Thema: Back on Track?  
    Kernwoorden: Omdenken, disruptie, innovatie, duurzaamheid
     
    Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Van Tot  
09.30 11.00 Besloten bijeenkomst Travel managers/buyers (op uitnodiging) o.l.v. Marijke Poppink en Ad Imhoff
10.30 19.00 Beursvloer met stands en product presentaties (doorlopend)
11.00 11.05 Opening
11.05 11.25 Omdenken in mobiliteit door veranderende behoeften. Caroline Simmerman, Karhoo.
    Mobility as a Service (MaaS), is dat het nieuwe ‘rijden’? Wat betekent dit voor de huidige distributievormen en contracten? Zijn mobiliteitsbudgetten in opmars? Hoe passen alle verschillende vormen van mobiliteit in elkaar? Gaan initiatieven met deelscooters en deelauto’s een rol spelen? En wat kunnen we verwachten van de zakelijke markt? Veel vragen dus, die in deze sessie worden beantwoord.
11.30 11.50 Disruptie in de zakenreis industrie- Jeroen van Velzen, CEO & Co-founder at Roadmap™, Roadmap-Emburse
     Jeroen van Velzen geeft zijn visie op de zakelijke reisindustrie en hoe Roadmap de reiswereld opschudt en dwingt tot innovatie.
12.30 13.30 Sponsoren lunch (op uitnodiging)    | Lunchbuffet (deelname à € 12,50 pp)
14.00 14.30 KEYNOTE: ‘De Toekomst van het (zakelijk) reizen’- door Rogier Lieshout, Independent aviation economist, van 2004 tot 1 jul 2021 hoofd luchtvaart SEO Economisch Onderzoek
    Net wanneer de coronacrisis op zijn retour lijkt, zorgt Poetin met zijn oorlogsretoriek voor een nieuwe periode van onzekerheid. In hoeverre beïnvloeden externe schokken – zoals pandemieën en oorlogen – het zakenreizen? Keren we op termijn weer terug naar het oude normaal of moeten we rekening houden met structurele veranderingen? Winston Churchill zei ooit: ‘Never waste a good crisis.’ Welke kansen liggen er om beter uit de huidige crises te komen?
     
14.35 15.00 Duurzaamheid en de impact op mobiliteit bij PwC – Maarten Dansen, Program manager Operations – Corporate Sustainability
    PwC Nederland zet vol in op duurzaamheid en voert dit door in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Ze gaan hier heel ver in en de ambitie is om Net Zero en volledig circulair in 2030 te zijn. Hoe pakken ze dit aan en wat zijn de lessons learned?
15.45 16.00 Future vision: holografisch vergaderen? – Remco de Kramer, Microsoft
    Hoe gaat vergaderen en samenwerken in de toekomst verlopen? Holografisch wellicht? Het duurt nog wel even voordat dit op grote schaal toegepast kan worden. Met de huidige technieken en platformen kan ook al veel meer dan wordt gebruikt. Hybride werken waarbij werk op kantoor wordt gecombineerd met werk vanuit huis wordt weliswaar volop toegepast, maar is verre van optimaal. Er moeten én kunnen flinke stappen worden gezet om écht hybride samen te werken of om zowel fysiek als op afstand samen deel te nemen aan vergaderingen en evenementen, ongeacht de locatie. Dat kan ook zonder holografie. De mogelijkheden zijn er, nu de toepassing ervan nog.
16.00 16.30 Omdenken in de hotelwereld: Interactieve paneldiscussie met Bob Engeringh -CitizenM, Annelou de Groot -IWG  en Remco de Kramer -Microsoft. Moderators: Annemiek Holkeboer en Simone Vis
    Er is – getriggerd door de pandemie en de technologische ontwikkelingen- een beweging gaande in de hotelwereld om zich breder te richten dan op het verkopen van hotelovernachtingen en (semi-digitale) vergaderarrangementen. Er is een shift gaande naar een multifunctionele en hybride hotel, vergader & werk omgeving. Er wordt nadruk gelegd op meerdere gebruiksplekken binnen een hotel. Dit biedt mogelijkheden voor bedrijven om kantoorruimtes te verminderen of af te schaffen. Waarbij werken, ontmoeten en (hybride) vergaderen niet op kantoor maar bij dergelijke multifunctionele hotels plaatsvinden. Hierdoor ontstaan andere verdienmodellen en hybride office modellen. Wat betekent dit voor o.a. contractafspraken?
17.00 17.30 KEYNOTE – ‘van omdenken naar omdoen’ – Bas Gerressen, directeur KLM Nederland .  Veel landen versoepelen de COVID restricties en veel zakenreizigers gaan weer op pad. Hoe staat KLM er nu voor? Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor 2022? Welke invloed hebben duurzaamheid en innovatie op de zakelijke markt en de zakenreiziger? Bas Gerressen laat in zijn keynote zien hoe KLM is gegaan van ‘omdenken naar omdoen’.
17.30 18.00 Award uitreiking Corporate Travel Professional of the Year 2021 | Gesponsord door MobileXpense

18.00

 

19.00

 

Netwerkborrel | Gesponsord door BCD Travel en Transvision .

 

Meer informatie over de Keynote Speakers  en Sprekers-Sessie

Powered by Luchtvaartnieuws 


 

Powered by Zakennieuws