Profiel Finalist CTP 2019 – Nico van der Meij

voornaam: Nico
achternaam: van der Meij
functie: Manager Finance & Administration
werkzaam bij: NLR – Royal Netherlands Aerospace Centre

Thema conference en verkiezing 2019- ‘Innovatie in business travel & mobility’

Iedere genomineerde is een aantal vragen voorgelegd, waarvan het antwoord op 3 vragen is weergegeven.

De antwoorden van:  Nico van der Meij

Wat betekent het begrip ‘innovatie’ voor jou?

Positieve (technologische) ontwikkelingen en ideeën om processen, diensten en producten efficiënter, gebruikersvriendelijker en toekomstbestendig te maken

In hoeverre ben jij zelf innovatief bezig binnen jouw invloedsfeer op gebied van Travel en/of  Mobility en waaruit blijkt dat? 

Versnelling in het proces reisaanvraag t/m de declaratie (na terugkomst reis), sturing op reizen op basis van rapportages

Hoe zie jij jouw rol over 3-5 jaar?

Reisbeleid en coördinatie sturen via dashboards, real time informatie en online tools

Persoonlijke noot:

Zelf reis ik niet veel voor mijn huidige werk, maar in het verleden heb ik als financial controller bij KLM veel van de wereld gezien en nu nog alleen tijdens mijn jaarlijkse vakanties. Na tien jaar in Ghana, de Filipijnen en Pakistan gewoond en gewerkt te hebben ben ik teruggekeerd naar Nederland, waar ik na verschillende banen bij o.a. toenmalige Schreiner Airways en de touroperator NBBS terechtkwam bij NLR. In september werk ik hier 18 jaar en heb de ontwikkelingen in de lucht- en ruimtevaart en ook mbt het reiswezen verder gevolgd.

Het beheer van de dienstreizen binnen het NLR wordt door een enthousiast team van ca 10 medewerkers bij de Divisies en in de Staf uitgevoerd. Hiervoor hebben we een contract met een bekend zakenreisbureau afgesloten die al onze boekingen en andere wensen op dienstreisgebied voor ons uitvoert. Mbt de verbetering van de efficiency en de tevredenheid van onze (interne) klanten, zijn wij samen met ons reisbureau steeds op zoek naar verdere automatisering/digitalisering van de betrokken processen.

Kom ook naar de Business Travel & Mobility Conference!  Informatie en aanmelden 

Powered by Luchtvaartnieuws 


 

Powered by Zakennieuws