Profiel Finalist CTP 2019 – Lydia de Kousemaeker

voornaam: Lydia
achternaam: de Kousemaeker
functie: Strategic Buyer & Travel management
werkzaam bij: FUJIFILM Europe B.V.

Thema conference en verkiezing 2019- ‘Innovatie in business travel & mobility’

Iedere genomineerde is een aantal vragen voorgelegd, waarvan het antwoord op 3 vragen is weergegeven.

De antwoorden van:  Lydia de Kousemaeker

Wat betekent het begrip ‘innovatie’ voor jou?

Veranderen, vernieuwen …… in de travel wereld gaat het dan vaak om een nieuwe technologie. Er is veel mogelijk op dit gebied en de technologie is dan ook niet het probleem, maar wel of het bij je bedrijfscultuur past en je interne klant (in deze; de reiziger).

Echter gaat het niet alleen om de technologie,  maar ook hoe je tegen het hele proces van reizen en reizen boeken, aankijkt, een andere workflow en procedure kan ook innovatie zijn. Alle handelingen in het boekingsproces moeten zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn.  

In hoeverre ben jij zelf innovatief bezig binnen jouw invloedsfeer op gebied van Travel en/of  Mobility en waaruit blijkt dat? 

Ik ben continue bezig met de totale proces van zoeken, boeken, tot en met betalen en declareren. Op deze manier krijgen we het beste inzicht in onze totale proceskosten, reiskosten en reistijd (direct en indirect) alsook in ons reisgedrag. Voor het gemak van de reiziger en boeker moeten  we nog wel een paar stappen zetten.

Hoe zie jij jouw rol over 3-5 jaar?

Anders en dynamischer ! Meer buiten onze kaders gaan, loslaten wat er nu is,  vertrouwen op tools en technieken. Alles staat of valt met het inrichten van goede, efficiente processen waarbij je de reiziger centraal stelt. Daarnaast zouden we een grotere rol kunnen spelen in de Duty of Care,  het ontzorgen van je reiziger, voor en na de reis. 

Persoonlijke noot:

Ik voel me zeer vereerd om genomineerd te zijn als Travel Professional van het jaar. Alleen de nomatie is al een extra gevoel van waardering.

Ik heb echt een erg leuke baan in een bijzonder bedrijf, en in dit vakgebied staat het nooit stil, het is nooit saai, er is elk jaar wel weer iets nieuws te leren. Hoe het nog efficienter en makkelijker kan voor zowel,  de reiziger, de boeker en voor mijzelf als Travel Manager/Professional.

Kom ook naar de Business Travel & Mobility Conference!  Informatie en aanmelden 

Powered by Luchtvaartnieuws 


 

Powered by Zakennieuws