Profile Finalist CTP 2021 – Carrie Nederpel

voornaam: Carrie
achternaam: Nederpel
functie: Sr. Specialist Travel & Relocation 
werkzaam bij: PVH 

Het thema van de verkiezing dit jaar is ‘Back on Track?’ De wereld is veranderd door Covid-19. Wat betekent dat concreet voor business travel & mobility?  kernwoorden: omdenken, innovatie, disruptie en duurzaamheid

Iedere genomineerde is een aantal vragen voorgelegd, waarvan een samenvatting van de  antwoorden op een selectie van de vragen is weergegeven.

De antwoorden van:  Carrie Nederpel

 

Wat zijn jouw ideeën over hoe het met het zakelijk reizen en mobiliteit in jullie bedrijf en/of in het algemeen verder moet?

Er moet meer engagement van managers komen over wie in hun afdeling reist en wat de kosten zijn. De dagen zijn voorbij dat voor elke meeting gereisd kan worden zonder eerst te vragen of dit online kan en of het de kosten van de reis waard zijn. Is een reis voor een dag echt nodig of kan dit beter met een Teams call? Kan er met 2 in plaats van 3 mensen gereisd worden? En wat sustainability betreft, kan er met de trein gereisd worden? Bij PVH zullen de meeste mensen hybride werken, 2-3 dagen op kantoor en de rest vanuit huis. 5 dagen per week op kantoor zal niet meer terug komen en ik voorzie ook dat veel minder reizen geboekt zullen worden. In de toekomst hoop ik dat reizen meer van kwaliteit vs. kwantiteit zal zijn, niet alleen wat comfort voor de reiziger betreft maar ook dat een reis iets zal opleveren voor het bedrijf. 

Vanuit een geheel nieuw perspectief oude of bestaande processen geheel anders aanpakken. Kun je een voorbeeld geven waarin jij blijk geeft van echt omdenken hierbij?

 Wat ik anders aanpak sinds ik voor PVH werk, is veel aandacht besteden aan relationship management met suppliers en actief kijken naar de onze contracten. Omdat we eind van het jaar een nieuw kantoor in Dubai gaan openen en via onze TMC nu 14 POS in Europa hebben, voldeden onze huidige Nederlandse contracten met vaak alleen POS Nederland met de airlines en treinen niet meer. Een global contract zou veel logischer zijn. Er was sprake dat deze contracten voornamelijk via Procurement zou lopen maar zij hebben geen achtergrond in Travel en zij zouden hier waarschijnlijk niet zijn op gekomen. Ik zet mijn kennis en expertise in om hier verandering in te brengen.

Kom ook naar de Business Travel & Mobility Conference!  Informatie en aanmelden 

Het IPCC-rapport van de VN heeft duidelijk aangegeven dat bedrijven moeten verduurzamen. Wat doe je of heb je gedaan om het reis- en mobiliteitsbeleid te verduurzamen en hoe maak je dit meetbaar? 

Ik werk mee met de Sustainability Committee om een strategie op te stellen om onze reizen te verduurzamen. De OBT (Online Booking Tool) is ingesteld om reizen die beter met de trein geboekt kunnen worden aan te moedigen Als ik zie bijvoorbeeld dat iemand naar Parijs vliegt, dan vraag ik waarom en informeer ze dat de trein de voorkeur heeft en dat ze ook 1e klas mogen reizen als de reis langer dan twee uur duurt. Ik ben ook bezig om de mogelijkheden van het kopen van SAF uit te zoeken en aan te raden binnen de organisatie. Met de Sustainability Committee wordt gewerkt met data van onze TMC om het impact van reizen op de CO2 uitstoot van PVH te meten.

Wat zijn volgens jou innovaties/disrupties waar we in de travel industrie echt op zitten te wachten?

NDC, zodat echt alles in de OBT (Online Booking Tool) geboekt kan worden. Zoveel reizen kunnen maar half geboekt worden en de OBT hoort een one-stop-shop te zijn. Met het tekort aan reisagenten moeten we meer op de OBT kunnen leunen in plaats van boekingen offline handelen, wat tijdrovend en niet kosteneffectief is. Ook een datahub met reisdata van alle bronnen en niet alleen de TMC zou geweldig zijn om alle spend op te kunnen sporen en leakage tegen te gaan.

Persoonlijke reactie op jouw nominatie en wat dat voor jou en/of bedrijf betekent. 

‘Toen ik verteld was dat ik genomineerd was vond ik het een grote eer. Voor mij betekent het erkenning van collega’s in de reisindustrie over hoe ik mijn werk uitvoer als reisprofessional. Mijn achtergrond wijkt af van de meeste Travel Managers maar het is leuk dat ik de waardering heb voor mijn operationele en strategische instelling’.

Carrie

Powered by Luchtvaartnieuws 


 

Powered by Zakennieuws